(27.05.2019)    

El proper dissabte comença a regir a Catalunya l'horari d’estiu per a locals de restauració, oci nocturn i terrasses d’alguns municipis 

L'ampliació generarà entre 5.000 i 6.000 llocs de treball 

Ens complau informar-vos que el proper dissabte, coincidint amb el dia 1 de juny, començarà a regir a Catalunya l’ampliació horària d’estiu d’entre 30 i 45 minuts per a restaurants i locals d’oci nocturn, d’acord amb allò previst a l'article 7 de l’Ordre d’Horaris de la Generalitat de Catalunya, ampliació horària que s'allargarà fins el dia 15 de setembre. Les terrasses d’alguns municipis catalans també es veuran beneficiades per ampliacions horàries, però en aquest cas dependrà però del què prevegi l’ordenança municipal corresponent. 

Tot aquest conjunt d’ampliacions horàries comportarà un augment important en la facturació global per als prop de 11.000 locals de restauració i oci nocturn catalans que es veuran beneficiats per la mesura, i molt especialment per als prop de 4.000 d’aquests locals que es troben en zones turístiques pels quals l’hivern ha estat especialment llarg i dur a nivell econòmic. Cal tenir en compte que aproximadament el 80% de la facturació anual d'aquest locals es produeix entre aquestes dates. Així doncs, gràcies a aquesta ampliació horària automàtica de la Generalitat, es preveu un augment de la facturació durant l’estiu d’aproximadament un 30% respecte de la facturació que tindrien de no existir aquesta ampliació horària.  

A més, totes aquestes ampliacions horàries, tant d’activitats interiors com de terrasses, contribuiran a la creació d’entre 5.000 i 6.000 llocs de treball (a raó d'un promig segons els nostres calculs de 0,5 nous llocs de treball per local), i dels quals se’n beneficiaran principalment persones que es troben en la franja d’edat més castigada per l’atur, és a dir, treballadors d’entre 18 i 25 anys, fet que cal doncs valorar molt positivament.
 
En el cas especial de les terrasses de Barcelona volem posar de manifest que, malgrat que l’Ordenança de Terrasses vigent (aprovada el 2013 i modificada el 2018) preveu en el seu article 30.2 la possibilitat de que s’ampliïn horaris durant l’estiu o en àrees turístiques, aquesta ampliació horària no és automàtica ja que depèn d’un decret d’alcaldia, fòrmula que només ha estat utilitzada per declarar àrees turístiques a efectes d'horaris de terrases la zona de la Rambla i Plaça Reial (les quals gaudeixen d'1 hora més d'activitat durant tot l'any) així com puntualment per ampliar horaris per determinades festes major d'alguns districtes. La modificació de l'Ordenança que es va produir l'any 2018 no va modificar aquest escenari i no es va introduir una ampliació horària automàtica per a l'estiu pel que, des de la FECASARM aprofitem per demanar al nou equip de govern de l'Ajuntament de Barcelona que resulti de les eleccions que van tenir lloc ahir, una modificació a fons de l'ordenança de terrasses i que, entre d'altres aspectes, ja inclogui una ampliació horària per a l'estiu i per dates assenyalades.  Per la seva part, les terrasses de la ciutat de Girona tenen el mateix horari durant tot l'any però és diferent en funció de la zona on es troba la terrassa, a Tarragona ciutat regeix una ampliació automàtica per a l'estiu i a la ciutat de Lleida l'Ajuntament dicta cada any un decret ampliant l'horari de les terrasses en mitja hora el dies d'entre setmana entre els mesos de maig i setembre.  

A continuació, ens complau adjuntar-vos un quadre resum amb els horaris de funcionament de les diferents activitats de restauració i oci nocturn que es beneficiaran d’aquesta ampliació i que regiran des del dia 1 de juny fins el dia 15 de setembre d’enguany. En quan als horaris de les terrasses caldrà consultar l’ordenança corresponent ja que, com hem dit, l’ampliació dels horaris de les terrasses depèn de cada Ajuntament i no de la Generalitat.

Per a més informació us podeu adreçar al telèfon 902.099.500 o bé enviar un e-mail a info@fecasarm.cat.

 

 

 

  

De diumenge a dijous

Divendres, dissabtes
i vigílies de festiu

 

 

Obertura

Tancament

Tancament

 

Establiments musicals

Restaurants musicals

6:00

3:00

3:30

 

Bars musicals

12:00

3:00

3:30

 

Discoteques, sales de ball, sales de festes amb espectacle

17:00

5:45

6:45

 

Sales de concert, cafès teatre, cafès concert

17:00

5:00

5:30

 

Establiments de restauració

Bars, restaurants bar, salons de banquet

6:00

3:00

3:30 

 

 
*En qualsevol cas en els dos grups amb 30 minuts per desallotjar o 45 minuts si l’aforament és superior a les 500 persones.