(18.02.2019)    

Els empresaris de restauració i oci nocturn esperen amb candeletes el cap de setmana de Carnestoltes per recuperar-se de la baixa facturació dels mesos de gener i febrer

La previsió es facturar fins a un 30% més que un cap de setmana normal

Els empresaris de restauració i oci nocturn d'arreu de Catalunya esperen amb candeletes el cap de setmana llarg de Carnestoltes que arriba el darrer dia d'aquest mes (des de dijous 28 de febrer fins el dimecres 6 de març) per refer-se de la baixa facturació obtinguda durant els mesos de gener i febrer, mesos que solen ser els més fluixos de l'any. Així doncs, el cap de setmana llarg de Carnestoltes permetrà als empresaris fer calaix per poder arribar fins a mitjans d'abril que és quan arriba la Setmana Santa.

La festivitat de Carnestoltes és una festivitat marcada al calendaris de restauradors i empresaris d'oci nocturn ja que surt de festa molta més gent que un cap de setmana normal, es celebren molts sopars de grup, balls de disfresses i amés compta amb una ampliació horària, fet que provoca que la festivitat sigui encara més rentable per a restauradors i empresaris d'oci nocturn. 

D'aquesta manera, les activitats recreatives de bar, restaurant, restaurant-bar, bar musical, restaurant musical, sala de concert, cafè teatre, cafè concert i saló de banquets podran perllongar l’horari màxim de tancament en trenta minuts sobre l’horari general de tancament, i les activitats recreatives de discoteca, sala de ball i sala de festes amb espectacle gaudiran d’una ampliació horària de quaranta-cinc minuts. El primer grup d’activitats podrà tancar les nits de dijous, diumenge i dilluns a les 3h. i les nits de divendres i dissabte a les 3,30h., i el segon grup podrà tancar les nits de dijous, diumenge i dilluns a les 5,45h. i les nits de divendres i dissabte a les 6,45 h. (en qualsevol cas en els dos grups amb trenta minuts per desallotjar o quaranta-cinc minuts si l’aforament és superior a les 500 persones).

Previsió de facturació fins a un 30% més que un cap de setmana normal
 
Segons càlculs de la FECASARM, aquesta ampliació horària suposarà un increment en la facturació dels locals respecte d’un cap de setmana normal d’entre un 20 i un 30% depenent de la zona,  pel que des de la patronal del sector confiem en que serveixi per a fer més fàcil l’arribada dels locals a la nova temporada “estival”, amb l’alicient de tenir a només  un mes i mig vista la Setmana Santa. 

En paraules de Joaquim Boadas, secretari general de la FECASARM, "aquest cap de setmana llarg amb ampliació horària inclosa a primers de març ajudarà a molts empresaris del sector que, d'altra manera, no arribarien a Setmana Santa atès que aquests tres mesos posteriors a Nadal la facturació es molt baixa i les despeses fixes es fan molt complicades de suportar".  
 

 

  

Diumenge i dijous

Divendres, dissabte
i vigília de festiu

 

 

Obertura

Tancament

Tancament

 

Establiments musicals

Restaurants musicals

6:00

3:00

3:30

 

Bars musicals

12:00

3:00

3:30

 

Discoteques, sales de ball, sales de festes amb espectacle

17:00

5:45

6:45

 

Sales de concert, cafès teatre, cafès concert

17:00

5:00

5:30

 

Establiments de restauració

Bars, restaurants bar, salons de banquet

6:00

3:00

3:30 

 

 

*En qualsevol cas en els dos grups amb 30 minuts per desallotjar o 45 minuts si l’aforament és superior a les 500 persones.