(21.02.2019)    

Els locals de restauració i oci nocturn de Barcelona preveuen facturar prop de 120 milions d'euros amb motiu del Mobile World Congress

Segons les previsions de FEDERACIÓ CATALANA D'ASSOCIACIONS D'ACTIVITATS DE RESTAURACIÓ I MUSICALS (FECASARM), els locals dedicats a la restauració i l’oci nocturn de Barcelona facturaran 117,7 milions d’euros entre els dies 25 i 28 de febrer d’enguany amb motiu del Mobile World Congress.  Aquesta serà una xifra força superior als aproximadament 56 milions que es varen facturar amb motiu de l'edició de l'any passat degut a la climatologia adversa que va afectar Barcelona i que va reduir la xifra prevista en un 50%.

L'edició  del Mobile d'enguany tindrà més de 2.400 expositors i comptarà amb uns 107.000 assistents (aproximadament el mateix nombre d'assistents registrat l'any passat), procedents de més de 200 països, essent aproximadament el 50% d'aquests, alts càrrecs i càrrecs intermitjos d'empreses del sector. En aquest aspecte preveiem doncs, que un 25% dels 465 milions d’euros que està previst que els assistents i visitants a la fira deixin a la ciutat durant la seva estada pel Mobile, es destinin al consum en bars, restaurants i locals d’oci nocturn de la ciutat.

Com s'ha dit, l'edició de l'any passat es va veure marcada pel mal temps i pels avisos meteorològics de molta precaució, fet que va provocar que moltes reserves en restaurants i locals d'oci nocturn es cancel·lessin a darrera hora provocant una davallada del 50% en la despesa prevista. Aquesta davallada es va produir atès que els congressistes tenien cert temor de sortir al carrer per la climatologia adversa i pels avisos d'alerta que s'havien donat de tenir molta precaució si es circulava pel carrer amb vehicle. Aquest fet, unit a que els executius no són massa propensos a caminar llargues distancies per anar a sopar o a prendre quelcom plovent o nevant i amb fred, va comportar que molts d'ells optessin per cancel·lar les seves reserves. 

Així doncs, segons càlculs de FECASARM, si no hi ha cap imprevist enguany, els més de 107.000 assistents al Mobile World Congres que visitaran l’exposició faran a la ciutat de Barcelona una despesa mitjana diària d’uns 275 euros per persona en restauració i oci nocturn que en total sumarà els abans referits 117,7 milions d’euros durant els dies de celebració del Congrés. En aquest sentit, el President de FECASARM, el Sr. David López, espera que aquesta afluència de públic no només sigui puntual dels dies de durada del Congrés i que, com ja ve passant les darreres edicions, “l’arribada d’assistents i visitants de la Fira es comenci a notar ja aquest cap de setmana, principalment el dissabte per la nit, fet que encara augmentarà en major mesura els beneficis derivats de la celebració del MWC per als nostres locals”. El president de FECASARM també ha volgut destacar la importància de l’increment de feina per al sector “ja que això també es traduirà en la creació de més de 5.000 llocs de treball en el sector, encara que siguin per un període curt de temps”.

Així les coses, hem de valorar molt positivament els efectes que sobre el nostre sector provocarà un any més l’organització del Mobile World Congress i de les activitats paral·leles ja que arriba en el moment oportú, atès que té lloc en un període on la facturació és baixa i el sector pateix unes majors dificultats econòmiques, ja que no és fins a Setmana Santa que comença la pre-temporada estival i el sector comença a veure una millora en la seva situació econòmica. També pot influir en el benefici final obtingut pel sector el fet que, a diferència de l'any passat, el bon temps acompanyi ja en aquestes dates i és també quan les terrasses dels locals, amb la pujada de les temperatures a darrera hora del matí, comencen a incrementar sensiblement la seva facturació i passen a ser una altra font d’ingressos important per als locals.

Des de FECASARM també celebrem el fet de que aquesta facturació quedarà repartida per totes les zones de la ciutat, ja que tot i que els locals més cèntrics s’enduran prop d’un 80% de la facturació global, la resta quedarà molt atomitzada pels visitants del Congrés que es troben allotjats per tota la ciutat i fins tot en hotels de la perifèria, repercutint aquest fet directament en els bars, restaurants i locals d’oci d’aquestes zones que són les que es troben més castigades per la baixa facturació dels mesos de gener i febrer, els mesos de més baixa facturació de l'any per al sector.

Per a més informació podeu trucar al 902.099.500 o bé al 670.703.370

Salutacions cordials